Natjecanje vožnje spretnosti prometnih policajaca – vozača motocikala

Slika topvijesti/godina2010/sabina/natjecanje-spretnosti-TX1.jpg
Foto:MUP

Danas, 27. rujna, u Zagrebu na poligonu Policijske akademije održano je natjecanje u vožnji spretnosti prometnih policajaca – vozača motocikala. Početak natjecanja započeo je u 10 sati, a sudjelovale su ustrojstvene jedinice Odjela za neposrednu zaštitu, Mobilna jedinica prometne policije, PU zagrebačka,Pu karlovačka, PU sisačko-moslavačka, Pu krapinsko-zagorska, PU bjelovarsko-bilogorska, PU koprivničko-križevačka i Pu varaždinska.

Natjecanje se odvijalo u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a sudjelovala su po tri policijska službenika vozača motocikala i vođa ekipe iz ustrojstvenih jedinica MUP-a, s valjanom vozačkom „ A“ kategorije, a provodi se u pojedinačnoj konkurenciji sa službenim motociklom marke BMW.

Svrha natjecanja je da se na posebno priređenom poligonu provjeri osposobljenost policajaca motorista koji obavljaju poslove sigurnosti prometa na cestama za spretnu, sigurnu i pouzdanu vožnju službenih motocikala
. Istodobno se provjerava pravilna upotreba motocikala i propisne zaštitne opreme te dobra psihofizička pripremljenost policajaca motociklista.

Natjecanje je održano po prvi put, a održano je po uzoru na druge Europske susjedne nam zemlje (Sloveniju, Mađarsku, Italiju, Austriju…), koje organiziraju druženja i natjecanja prometnih policajaca motociklista u vožnji spretnosti, a na kojima su sudjelovali predstavnici MUP-a, Instruktori policijske vožnje Policijske akademije, Odijela za stručno usavršavanje i specijalizaciju u suradnji sa Odjelom za sigurnost cestovnog prometa.

Organizator natjecanja su Ravnateljstvo policije, Policijska Akademija, Odjel za sigurnost cestovnog prometa. Sudionike natjecanja pozdravio je i službeno se obratio prigodnim govorom načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa gospodin Boris Orlović te načelnik policijske akademije gospodin Zoran Ničeno.  

U Natjecanju vožnje spretnosti prometne policije u pojedinačnom poretku treće mjesto osvojio je Naglić Tomislav iz Odjela za neposrednu zaštitu, drugo mjesto pripalo je Ivici Lovriću iz Odjela za neposrednu zaštitu, a najbolji rezultat u obje vožnje ostvario je Josip Medved iz PU zagrebačke, prva postaja prometne policije.

U ekipnom poretku treće mjesto osvojila je PU zagrebačka, druga postaja prometne policije u sastavu Brečić Goran, Horvat Gabrijel i Garašić Zlatko. Drugo mjesto osvojila je PU zagrebačka, prva postaja prometne policije: Medved Josip, Maričić Miljenko i Bršljanko Jolec. A prvo mjesto u ekipnom poretku osvojio je Odjel za neposrednu zaštitu u sastavu Naglić Tomislav, Lovrić Ivica i Imbriovčan Franjo.



Stranica