Nikola Milina na manifestaciji povodom "Dana ružičastih majica"

Slika topvijesti/2018/02_veljaca/ruzicaste_majice_00.jpg

Ove godine, posebna je pažnja posvećena na sprječavanje vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija tzv. Cyberbullying među djecom i mladima

Foto: PU karlovačka, MUP

Povodom Dana ružičastih majica danas 26. veljače u Karlovcu je održana preventivna aktivnost kojoj je nazočio glavni ravnatelj policije Nikola Milina, pomoćnik glavnog ravnatelja policije načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec, načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić i njegov zamjenik Darko Bratić, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan-Dolinar, predstavnici škola i brojni učenici iz karlovačkih škola.

Naime, uoči obilježavanja Dana ružičastih majica Policijska uprava karlovačka uz podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova i brojnih partnera u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu organizirala je javnu manifestaciju pod nazivom Dan ružičastih majica usmjerenu na sprječavanje vršnjačkog nasilja. U sklopu ovog programa kroz edukativnu predstavu pod nazivom Tko ti je kriv i glazbeno-scenski nastup dramske umjetnice Dunje Fajdić Podrži Dan ružičastih majica nastoji se podići svijest javnosti, posebice mladih osoba o njihovim pravima, mogućnostima i odgovornostima s ciljem utjecaja na brži razvoj društva, razumijevanje, toleranciju i nenasilje. Uoči održavanja javne manifestacije sudionicima događaja simbolično su podijeljene ružičaste majice, a događaj je medijski popraćen kako bi se široj javnosti prenijela poruka o važnosti sprječavanja vršnjačkog nasilja. 

Podsjećamo, u Hrvatskoj je 2017. godine Hrvatski sabor izglasao obilježavanje Dana ružičastih majica kao Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja i to svake godine zadnju srijedu u mjesecu veljači. Obilježavanje toga dana podrazumijeva provođenje javne kampanje usmjerene na cijelu javnost, posebice djecu i mlade s ciljem njihove senzibilizacije o važnosti uočavanja problema te aktivnog angažmana u sprječavanju svih oblika vršnjačkog nasilja. Ove godine, posebna je pažnja posvećena na sprječavanje vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija tzv. Cyberbullying među djecom i mladima. Upravo iz tog razloga, održana javna manifestacija ima za cilj ukazati na opasnosti Cyberbullyinga kao i drugih oblika vršnjačkog nasilja te potaknuti na angažman šire zajednice i nadležnih institucija na pravovremeno uočavanje problema te poticanje na kulturu dijaloga i nenasilja.

Prije početka manifestacije glavni ravnatelj policije Nikola Milina dao je izjavu za medije i naglasio kako policija puno čini na prevenciji vršnjačkog nasilja te da je potreban jedan multidiciplinaran međuresorni pristup ovom problemu jer niti jedna institucija ovu problematiku ne može sama riješiti. Upravo iz tih razloga policija potiče ove preventivne projekte i radi sa svim nadležnim institucijama kao i kroz vijeća za prevenciju, a ovakvim aktivnostima želi se i djeci i široj javnosti prikazati kako prepoznati problem vršnjačkog nasilja.

Nakon održane manifestacije glavni ravnatelj policije Nikola Milina u Policijskoj upravi karlovačkoj susreo se i održao kratki sastanak s članovima kolegija načelnika policijske uprave kojom prilikom je naglasio važnost profesionalnosti u radu i suradnje policije s građanima. 



Pisane vijesti