Njemačka darovala hrvatskoj policiji četiri računala

Slika topvijesti/2012/ozujak/donacija02.jpg

Seminar „Izrada portreta osoba pomoću računala“ održava se od 27. do 30. ožujka u Uslužnoj jedinici MUP-a u Valbandonu. Na seminaru će stručnjaci njemačke policije Rainer Wortmann i Ansgar Birkner  

Foto: MUP

Jučer, 26. ožujka ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ranko Ostojić primio je u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Bernda Fischera. Tom prigodom razgovaralo se o bilateralnoj suradnji Hrvatske i Njemačke.

Ministar i veleposlanik osvrnuli su se na cijeli niz uspješnih primjera suradnje njemačke i hrvatske policije, a osobito na današnju donaciju Njemačke koja se sastoji od četiri prijenosna računala sa programima „Adobe Photoshop CS5“ koji služe za policijsku izradu portreta osoba u boji.

Tim povodom, Odjel kriminalističke tehnike, Sektora za potporu kriminalističke policije, Uprave kriminalističke policije MUP RH je u suradnji sa njemačkom policijom organizirao seminar na temu „Izrada portreta osoba pomoću računala“. Seminar se održava od 27. do 30. ožujka u Uslužnoj jedinici MUP-a u Valbandonu. Na seminaru će stručnjaci njemačke policije Rainer Wortmann i Ansgar Birkner iz njemačke savezne zemlje Baden-Württemberg obučavati polaznike za izradu portreta osoba.
 



Pisane vijesti