Noć knjige i Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“

Slika topvijesti/2015/travanj/knjige.jpg

Program se nastavio predavanjem djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja. Tko je bio Ivan Vučetić? Što rade, čime se bave i s čim se sve forenzičari svakodnevno susreću, kroz zanimljivu prezentaciju zainteresiranima su predstavili Adela Makar, Daniela Dekanić, Zdenko Mindum i Mario Mikulić.

Foto: MUP 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige, 23. travnja, na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, uz Dan otvorenih vrata održana je i manifestacija Noć knjige, čiji je program obogaćen i aktivnostima djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.

Na svečanosti obilježavanja ove manifestacije, kako bi sve bilo u znaku knjige, uz prisutnost predstavnika zagrebačkog Sveučilišta, Veterinarskog fakulteta i brojnih studenata, načelnik Centra doc.dr.sc. Gordan Mršić uručio je voditeljici knjižnice Veterinarskog fakulteta dr.sc. Vesni Špac sva dosadašnja izdanja knjiga Biblioteke Forenzike u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade, čime je obogaćen fundus knjižnice i nastavljena vrlo dobra dosadašnja suradnja ovih dviju institucija.

Program se, uz nazočnost prorektora Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Miljenka Šimpraga, nastavio predavanjem djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja. Tko je bio Ivan Vučetić? Što rade, čime se bave i s čim se sve forenzičari svakodnevno susreću, kroz zanimljivu prezentaciju zainteresiranima su predstavili Adela Makar, Daniela Dekanić, Zdenko Mindum i Mario Mikulić. Prisutnima je kroz predavanje prezentiran djelokrug rada Centra, vrste vještačenja koje se u njemu obavljaju, način nastanka, pronalaska, izuzimanja te vještačenja pojedinih vrsta tragova. Uz dio opreme za pronalazak i aservaciju tragova studenti, a i profesori mogli su se i sami okušati u nekim forenzičnim poslovima. S obzirom na popularnost i brojnost CSI serija, kao i održano predavanje, pitanja nije nedostajalo.

Bogati cjelodnevni (i cjelonoćni) program bio je popraćen izlaganjima, predstavljanjem i promocijom mnogobrojnih knjiga, kraćim prezentacijama, nastupom studentskog KUD-a „I.G. Kovačić“ i sastava „Zvizde“, razgledavanjem muzeja anatomije, patologije i sudskog veterinarstva. Sve to odvijalo se pod budnim okom prof. dr. sc. Maje Popović, dugogodišnje suradnice Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja.



Pisane vijesti