Nogometna utakmica između kontakt-policajaca i navijača „Torcide“

Slika PU_SiM/vijesti/2010/utakmicakonpoltorc/glavna1.jpg
  Foto: PP Sisak


Ponukani dobrim iskustvima s odigrane nogometne utakmice od početka ove godine, kontakt-policajci Policijske postaje Sisak su u petak, 10. rujna s početkom u 16 sati, na nogometnom igralištu Zmaj u Sisku odigrali prijateljsku utakmicu s članovima Udruge navijača HNK „Hajduk“ iz Siska, izvijestila je PU sisačko-moslavačka.


Ovaj sportski susret i druženje koje je potom uslijedilo policajci su osmislili i proveli u sklopu projekta Policija u zajednici kako bi na najbolji i najprihvatljiviji način poboljšali suradnju između policije i navijačkih skupina te utjecali na smanjenje protupravnog ponašanja navijača na športskim natjecanjima.

Kroz prijateljski razgovor i ugodno druženje policajci su s navijačima nakon utakmice razmijenili iskustva s osiguranja nogometnih utakmica te im podijelili i promidžbeno-edukacijski materijal na temu protupravnog ponašanja na športskim natjecanjima.

Navijači su iskazali veliko zadovoljstvo suradnjom sa sisačkim policajcima te su iskazali otvorenost i spremnost na svaku suradnju i policijsku inicijativu kako bi se neredi na nogometnim utakmicama u što većoj mjeri „iskorijenili“.

Jednako tako iskazali su spremnost svojim primjerom drugima pokazati kako se potpora omiljenom klubu može iskazati na ljepši način i u sportskom duhu.



Stranica