Obilježena 23. godišnjica VRO Maslenica

Slika topvijesti/2016/sijecanj/maslenica.jpg

U spomen na poginule hrvatske branitelje, vijence i svijeće su položili predsjednik Hrvatskog sabora Željko Rainer, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, predstavnici oružanih snaga predvođeni general  

Foto: PU zadarska

Danas, 21. siječnja, u Zadru je, polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća, mimohodom zastava ratnih postrojbi te svečanom misom zadušnicom u crkvi Sv. Šime, obilježena 23. godišnjica VRO Maslenica. 

U 9 sati, ispred centralnog križa na zadarskom gradskom groblju, u spomen na poginule hrvatske branitelje, vijence i svijeće su položili predsjednik Hrvatskog sabora Željko Rainer, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, predstavnici oružanih snaga predvođeni general pukovnikom Matom Ostovićem, izaslanstvo Ravnateljstva policije u kojem su bili zamjenik načelnika Policijske uprave zadarske Marko Buljat i zapovjednik Specijalne policije Policijske uprave splitsko-dalmatinske Anton Dražina, izaslanstva Zadarske i Vukovarsko-srijemske županije, Grada Zadra, Ureda državne uprave, braniteljskih udruga i mnogi drugi.

Nakon toga, lovorov vijenac i svijeće položeni su i kod spomenika poginulim pripadnicima 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi u Ulici Ante Starčevića u Zadru.

Uslijedio je svečani mimohod zastava ratnih postrojbi vojske i policije koji je, na oduševljenje građana, prošao preko gradskog mosta i središtem povijesne jezgre Zadra.

U 11 sati, u crkvi jednog od zadarskih zaštitnika Sv. Šime, održana je misa zadušnica koju je predvodio don Josip Lenkić.

Obilježavanje se nastavlja i sutra, u petak, polaganjem vijenaca i svijeća u Kašiću, kod Zelenog hrasta i na Masleničkom mostu.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.Pisane vijesti