Obnovljen muzejski policijski automobil VW Golf IV

Slika FOTOGRAFIJE/2013/Auto_muzej/muzej_auto_mala.jpg

Na prigodnoj svečanosti u Muzeju policije, povodom završetka obnove muzejskog izloška, službenog automobila Volkswagen Golf IV iz 1997. godine, u srijedu, 11. prosinca je uručena zahvalnica tvrtki „Autorad“ iz Zagreba. Zahvalnicu je uručio voditelj Muzeja policije Željko Jamičić, a u ime „Autorada“ primili su je direktor Robert Bikić i voditelj servisa Damir Jambrešić.

Foto: MUP

Na prigodnoj svečanosti u Muzeju policije, povodom završetka obnove muzejskog izloška, službenog automobila Volkswagen Golf IV iz 1997. godine, u srijedu, 11. prosinca je uručena zahvalnica tvrtki „Autorad“ iz Zagreba. Zahvalnicu je uručio voditelj Muzeja policije Željko Jamičić, a u ime „Autorada“ primili su je direktor Robert Bikić  i  voditelj servisa Damir Jambrešić.

Nakon izlaganja vozila na jednoj izložbi prije dvije godine, uslijed nepažnje vozača, došlo je do manjih oštećenja na lijevom boku vozila čime je njegov vanjski izgled bio narušen. Susretljivošću tvrtke „Autorad“ vozilu je ponovno vraćen prvobitan izgled i moći ćemo ga ponovno s ponosom izlagati na budućim izložbama ili na međunarodnom oldtimer rallyu policijskih vozila koje se svake godine održava u Trstu. Nije nevažno spomenuti i izvrsnu suradnju sa Službom za registraciju, eksploataciju i održavanje vozila iz Uprave za razvoj opremanje i potporu MUP-a  čiji su voditelji i djelatnici dali veliku potporu obnovi ovog i drugih muzejskih vozila.

Ovom prigodom svakako treba istaknuti i doprinos tvrtke „P.Z. Auto“ iz Velike Gorice u kojoj je tijekom ove godine popravljen sustav za centralno zaključavanje vrata i koja je vozilo koristila za potrebe svoje izložbe u Dubrovniku.

Podsjećamo da je u tijeku prikupljanje fotografija o policijskim vozilima, od onog prvog iz 1913. godine do današnjih dana, pa molimo sve koji imaju takve fotografije da ih dostave Muzeju policije.  



Pisane vijesti