Odlazak trojice policijskih službenika u mirovnu misiju

Slika topvijesti/2013/prosinac/mirovne_misije_haiti.jpg

Trojica policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova otputovala su u nedjelju, 8. prosinca, u jutarnjim satima u EU misiju na Haitiju-MINUSTAH.  

Foto: MUP

Tri policijska službenika Ministarstva unutarnjih poslova otputovala su u nedjelju, 8. prosinca, u jutarnjim satima u EU misiju na Haitiju-MINUSTAH. 

Franjo Jelić iz ATJ Lučko, Marin Mikulec iz Interventne jedinice policije Zadar i Dejan Butković iz Uprave za granicu upućeni su na mandat od 12 mjeseci te će se na Haitiju pridružiti dvojici hrvatskih  policijskih službenika, Nenadu Tuškancu i Igoru Kruljcu.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH u ovoj mirovnoj misiji sudjeluje od prosinca 2007. godine. Vijeće Sigurnosti UN-a usvojilo je 30. travnja 2004. godine Rezoluciju kojom se uspostavlja mirovna misija na Haitiju MINUSTAH. Mandat misije odnosi se na uspostavu sigurnosti i stabilnost u zemlji, zaustavljanju nasilja te potpori aktivnostima vezanim za zaštitu ljudskih prava. Uloga policije je izgradnja policijskog sustava i rekonstrukcija civilnog društva u zemlji.



Pisane vijesti