Odluka o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Nadogradnja Daktiloskopske zbirke za potrebe nacionalnog ABIS sustava - DKT"

Slika /2022/mup_eu_shutterstock_106006199_cr.jpg

Ukupna vrijednost projekta iznosi 211.000,00 EUR s PDV-om

FOTO: Ilustracija

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije, kao odgovorno tijelo u sustavu upravljanja i kontrole za nacionalne programe Fonda za azil, migracije i integraciju i Fonda za unutarnju sigurnost, dodjeljuje sredstva u iznosu od 189.900,00 EUR s PDV-om iz nacionalnog programa Fonda za unutarnju sigurnost za projekt „Nadogradnja Daktiloskopske zbirke za potrebe nacionalnog ABIS sustava DKT", Samostalnom sektoru za informacijske i komunikacijske sustave, što predstavlja 90% ukupnih opravdanih troškova projekta. Korisnik će iz sredstava učešća Republike Hrvatske osigurati sufinanciranje 10% opravdanih troškova projekta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 211.000,00 EUR s PDV-om.

Dodijeljena financijska sredstva koriste se isključivo za provedbu predmetnog projekta sukladno uvjetima za korištenje sredstava nacionalnog programa Fonda za unutarnju sigurnost, predviđenih unutar Višegodišnjeg financijskog okvira Europske unije za razdoblje od 2014. do 2020. godine za područje unutarnjih poslova.

Svrha projekta „Nadogradnja Daktiloskopske zbirke za potrebe nacionalnog ABIS sustava - DKT" je nadogradnja i implementacija DKT zbirke podataka u ABIS sustav kao jedan od preduvjeta uspostave jedinstvenog nacionalnog biometrijskog sustava za povezivanje s EU sustavima.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Nadogradnja Daktiloskopske zbirke za potrebe nacionalnog ABIS sustava - DKT" u okviru Fonda za unutarnju sigurnost - Instrumenta za financijsku potporu u području policijske suradnje, sprečavanja i suzbijanja kriminala i upravljanja krizama

Pisane vijesti