Održana promocija monografije „Memorijal Branka Bošnjaka“

Slika topvijesti/2015/studeni/branko_bosnjak/bb_00.jpg

Foto: MUP

U Domu Specijalne policije iz Domovinskog rata u Zagrebu, u petak, 13. studenoga održana je promocija monografije “Memorijal Branka Bošnjaka”, izdane povodom ovogodišnjeg jubilarnog 20. memorijala Branka Bošnjaka, održanog 10. listopada u  Samoboru.

Monografija na veoma upečatljiv način prikazuje kako je turnir iz godine u godinu rastao i svojevrsna je zahvala svima koji su tijekom 20 godina marljivo radili na njegovoj organizaciji.

Dobrodošlicu svim posjetiteljima na današnjoj promociji poželjeli  su predsjednica karate kluba „Mladost“ iz Samobora i supruga poginulog Branka, Ljiljana Šurbek Bošnjak, predsjednik Udruge veterana specijalne policije "Alfa", Željko Mihaljević i urednica monografije Marija Alvir Trogrlić. Prvi ratni zapovjednik SJP "Alfa", ujedno i predstavnik MUP-a Vladimir Faber te ratni zapovjednik SJP "Alfa" Zoran Cvrk prisjetili su se lijepih trenutaka provedenih s Brankom Bošnjakom tijekom ratnih godina te ih podijelili s prisutnima. Promociju monografije uveličali su i pročelnik za društvene djelatnosti grada Samobora Juro Horvat te autor knjige „Alfe žive zajedno“ Stjepan Milković.

Memorijalni karate turnir utemeljen je u spomen na poginulog hrvatskog branitelja i dugogodišnjega člana KK “Mladost” Samobor Branka Bošnjaka, koji je život izgubio u Domovinskom ratu kao pripadnik Specijalne jedinice policije PU zagrebačke „Alfe“. Stoga je suorganizator turnira Udruga veterana Specijalne policije Alfa Zagreb, koja je ujedno sunakladnik monografije.

 

BRANKO BOŠNJAK

Rođen je 22. ožujka 1963. godine u Samoboru. Godine 1991. postaje hrvatski branitelj priključivši se Specijalnoj jedinici policije Policijske uprave zagrebačke „Alfe“. Poginuo je vraćajući se s prve crte bojišnice 29. siječnja 1995. godine. Međunarodni memorijalni turnir kojeg njemu u spomen organiziraju samoborski karate klub „Mladost“ i Udruga veterana specijalne jedinice policije „Alfa“ Zagreb postao je jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih turnira u kyokushin karateu u ovom djelu Europe.

 



Pisane vijesti