Održano javno predstavljanje projekta In-LoRe

Slika /2019/CEF_lore_naslovna.jpg

Cilj projekta je poticanje i promocija korištenja strukturiranog elektroničkog računa od strane javne uprave, te prilagodba formata razmjene e-Računa sukladno novom standardu Europske unije

FOTO: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta održano je javno predstavljanje rezultata CEF projekta „Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities“ (In-LoRe) CEF Action No: 2017-HR-IA-0143.

Svrha događanja bila je zainteresiranoj javnosti prezentirati eRačun, njegovo uvođenje u proces javne nabave u Republici Hrvatskoj te predstaviti rezultate projekta In-LoRe kao i rezultate ostalih projekata ostvarenih kroz CEF Telekom program.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je CEF Telekom koordinator i partner na projektu na kojem je sudjelovalo i Ministarstvo unutarnjih poslova kao jedan od konzorcijskih partnera, od ukupno njih 80.

Cilj projekta je poticanje i promocija korištenja strukturiranog elektroničkog računa od strane javne uprave, te prilagodba formata razmjene e-Računa sukladno novom standardu Europske unije.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvršilo je prilagodbe za zaprimanje i obradu elektroničkih računa usklađenih s Europskom normom (EN) te integraciju s platformom „eRačun za državu”. 

Pisane vijesti | Projekti | Lokalna uprava