One stop control

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/GRANICA/granica.jpg

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 15. rujna na graničnim prijelazima Duboševica i Baranjsko Petrovo Selo, policijski službenici granične policije Postaje granične policije Beli Manastir preselit će se na granične prijelaze Udvar i Beremend na teritoriju Republike Mađarske, gdje će zajedno s mađarskim kolegama obavljati graničnu kontrolu osoba i vozila.

Granična kontrola obavljat će se s jednim zaustavljanjem vozila. Prilikom granične kontrole isprave će se predavati iz ruke u ruku, odnosno nakon završene granične kontrole strana koja je započela graničnu kontrolu (strana na izlazu), po završetku provjere predat će putne isprave strani na ulazu, koja će po završenoj graničnoj kontroli vratiti isprave putnicima.

Navedenim načinom obavljanja granične kontrole smanjit će se vrijeme obavljanja granične provjere. Putnici će brže prelaziti državnu granicu između Republike Hrvatske i Republike Mađarske, s obzirom da će se zaustavljati na jednom graničnom prijelazu na kojemu će graničnu kontrolu obavljati policijski službenici obje države, a i sama metodologija obavljanja granične kontrole ''iz ruke u ruku'' dovest će do bržeg prelaska državne granice bez nepotrebnih zadržavanja i čekanja.Pisane vijesti