Osumnjičen da je za Božić pucao iz oružja koje je sam izradio

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NASILJE_ORUZJE_NAPADI/oruzje_ruke.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod proveli su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.  Muškarac je osumnjičen da je tijekom ljeta ove godine u garaži obiteljske kuće od tromblonskog nastavka izradio improvizirano ručno vatreno oružje, kalibra 7,62x39 mm. Oružje je upotrijebio 25. prosinca kada je od 12 do 18 sati u dvorištu obiteljske kuće u više navrata ispalio devet komada streljiva. Policija je osumnjičenog 25. prosinca oko 18.30 sati uhitila i od njega oduzela improvizirano vatreno oružje i devet ispaljenih puščanih čahura.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu policija je 26. prosinca u sklopu kriminalističkog istraživanja pretražila dom i druge prostorije koje osumnjičeni koristi te pronašla i od njega oduzela 17 komada streljiva 7,62x39 mm. Policija će protiv 71-godišnjaka, zbog sumnje da je neovlašteno izradio i posjedovao improvizirano ručno vatreno oružje, nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Zbog neovlaštenog pucanja iz vatrenog oružja u dvorištu obiteljske kuće kojim je osumnjičeni uznemiravao susjede i druge građane policija će Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu dostaviti optužni prijedlog zbog prekršaja narušavanja javnog reda i mira te optužni prijedlog temeljem odredbi Zakona o oružju zbog neovlaštenog posjedovanja streljiva.   



Pisane vijesti