Osumnjičen za osam razbojništava

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/IMOVINSKI_DELIKTI/rukavice_i_pistolj.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni kaznena djela činio na način da se svojim osobnim automobilom dovozio do poslovnica pošte, trgovina i ljekarne na području Sesveta, Kloštar Ivanića, Štakorovca i Svetog Ivana Žabnog, prethodno  

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim policijskim službenikom zbog osnova sumnje da je počinio osam kaznenih djela razbojništava.
 
Sumnja se da je kaznena djela počinio od 12. siječnja do 25. veljače ove godine u poslovnicama pošte, trgovinama i ljekarni na području Sesveta, Ivanić Grada, Dugog Sela i na području PU koprivničko-križevačke. Pričinjena materijalna šteta iznosi oko 62 tisuće kuna.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni kaznena djela činio na način da se svojim osobnim automobilom dovozio do poslovnica pošte, trgovina i ljekarne na području Sesveta, Kloštar Ivanića, Štakorovca i Svetog Ivana Žabnog, prethodno se maskiravši improviziranom kapom s prorezima za oči, a potom ulazio u navedene objekte gdje je zaposlenicima prijetio plastičnim pištoljem i otuđivao novac.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je danas podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu. Do okončanja disciplinskog postupka, policijski službenik bit će rješenjem udaljen iz službe.


Pisane vijesti