Osumnjičen za pokušaj ubojstva policijskog službenika

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/PROMET/prometna_policija_12.jpg

Osumnjičeni je pokušao proći blokadni punkt kako bi otišao u svoje polje, pri čemu se oglušio na zapovijed oštećenog policijskog službenika. U naletu vozilom, koje je policijski službenik uspio djelomično izbjeći, prednjim kotačima mu je prešao preko stopala. Policijski službenik je pri tome osumnjičenog pokušao tjelesnom snagom zaustaviti tako što ga je

Foto: Ilustracija
 
U Policijskoj postaji Šibenik provedeno je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom osumnjičenim za teško ubojstvo u pokušaju na štetu policijskog službenika Policijske uprave šibensko-kninske.
 
Utvrđeno je kako su policijski službenici osumnjičenog 62-godišnjaka 20. srpnja oko 17.20 sati na blokadnom punktu u mjestu Drage u primoštenskom zaleđu, uspostavljenom zbog prethodnog izbijanja požara i zatvaranja cestovnog prometa, zaustavili uz objašnjenje da ne može proći zbog zatvaranja ceste. Osumnjičeni je pokušao proći blokadni punkt kako bi otišao u svoje polje, pri čemu se oglušio na zapovijed oštećenog policijskog službenika. U naletu vozilom, koje je policijski službenik uspio djelomično izbjeći, prednjim kotačima mu je prešao preko stopala. Policijski službenik je pri tome osumnjičenog pokušao tjelesnom snagom zaustaviti tako što ga je uhvatio rukom kroz otvoreni prozor i ponavljao mu zapovjedi da se zaustavi. Na to se osumnjičeni ponovno oglušio ubrzavajući vozilo i nastavljajući vožnju, nakon čega su ga policijski službenici sustigli i zaustavili. Oštećeni policijski službenik je ovom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan u Pritvorsku policijsku jedinicu.


Pisane vijesti