Osumnjičeni za jedanaest kaznenih djela

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/IMOVINSKI_DELIKTI/provala11.jpg

Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko preko 320.000 kuna. Policijski službenici osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.  

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici II. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika (21,19,20) zbog osnova sumnje da su u tijekom rujna, listopada i studenoga počinili jedanaest kaznenih djela.

Sumnja se da su 21-godišnjak i 19-godišnjak zajedno počinili pet provala, krađu, pokušaj krađe i oštećenje tuđe stvari. Sumnja se da su u noći s 11. na 12. studenoga provalili u pekaru u Ilici te otuđili kasu s novcem i ključeve automobila marke Hyundai zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim su otključali automobil i otuđili ga. Dolaskom u Zaprešić, na poljskom putu razbili su kasu i izvadili novac, a kasu odbacili. Oko 0.20 sati u Ulici Miška Šestanje u Zaprešiću, policijski službenici zatekli su osumnjičene u otuđenom vozilu i priveli ih u službene prostorije.

Također se sumnja da su na području Zagreba zajedno provalili u pekarnicu, vikendicu, auto salon i teniski klub odakle su otuđili novac, alkoholna pića i odjevne predmete, dok suu obrazovnu ustanovu u Zagorskoj ulici pokušali provaliti. Sumnja se da su u provali u prostorije teniskog kluba pokušali otuđiti dva osobna automobila te su prilikom pokušaja krađe oštetili oba automobila i odustali od daljnje namjere. Sumnja se i da je 21-godišnjak  krajem ožujka sam provalio u trgovinu u Ulici Vida Došena te otuđio razne prehrambene artikle.  

Nadalje, sumnja se da su 19-godišnjak i 20-godišnjak, krajem rujna na Trgu kralja Tomislava počinili razbojništvo na štetu 21-godišnjaka te mu otuđili mobitel i novac. Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko preko 320.000 kuna. Policijski službenici osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.  



Pisane vijesti