Pet požara tijekom proteklog vikenda

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Vatrogasci.jpg

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda zabilježeno je pet požara i to na području Siska, Kutine, Petrinje, Dvora i Gvozda.   

Tako je u petak, 13. siječnja u jutarnjim satima, u stambenoj zgradi u Dvoru došlo do samozapaljenja čađi u dimnjaku. Do identičnog požara, odnosno zapaljenja čađi u dimnjaku, u prijepodnevnim je satima istoga dana došlo i u obiteljskoj kući u mjestu Crevarska Strana, na području Gvozda. U oba događaja požar se sam ugasio te na objektima nije nastala materijalna šteta. Oko podneva u petak u Repušnici, na kutinskom području, izbio je požar na balkonu obiteljske kuće. Naime, ukućanka je čisteći peć na drva, žar iz peći stavila u plastičnu kantu te ju odložila na balkon, gdje se kanta zapalila, a vatra proširila na drva za ogrjev i letvice balkona. Požar su ugasili kutinski vatrogasci, a šteta se procjenjuje na nekoliko stotina kuna.

U subotu, 14. siječnja oko 18 sati, u mjestu Žabno, grad Sisak, jastuk koji je pao na uključenu električnu grijalicu i zapalio se, izazvao je požar u kupaonici obiteljske kuće. Požar su ugasili pripadnici Vatrogasne postrojbe Grada Siska, a izgorjeli su grijalica i bojler. Vlasnik štetu procjenjuje na oko 3000 kuna. 

U ponedjeljak, 16. siječnja oko jedan sat ujutro, u Petrinji se zapalilo krovište obiteljske kuće. Požar se s dimnjaka proširio na drvenu konstrukciju krova te je nagorjelo nekoliko greda, rogova i usb ploča. Ugasili su ga petrinjski vatrogasci, a vlasnik štetu procjenjuje na oko 3000 kuna.



Pisane vijesti