Pet srebrnih i dvije brončane medalje na državnom prvenstvu u streljaštvu za hrvatske policajce

Prvenstvo Hrvatske u gađanju malokalibarskim oružjem održano je 6. i 7. srpnja u Zagrebu

Foto: MUP

Izvrsne rezultate na Prvenstvu Hrvatske u gađanju malokalibarskim oružjem postigli su zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić, policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Veljko Županić i umirovljeni policijski službenik Zlatko Tambolaš iz Streljačke udruge „Sveti Mihovil“ Lučko te Vlado Cindrić, Matija Cindrić, Slavko Matanić i Željko Mataković iz Streljačkog kluba „Policajac“ Karlovac.

U disciplini pištolj središnjeg paljenja 25 m Josip Ćelić osvojio je drugo mjesto pojedinačno, a u istoj disciplini strijelci Streljačke udruge „Sveti Mihovil“ Josip Ćelić, Veljko Županić i Zlatko Tambolaš također su osvojili srebro ekipno.

U disciplini pištolj standard 25 m Vlado Cindrić osvojio je drugo mjesto pojedinačno, dok je bronca pripala Josipu Ćeliću, koji je u toj kategoriji osvojio i ekipno drugo mjesto s kolegama Veljkom Županićem i Zlatkom Tambolašem.

Hrvatski policajci slavili su i u kategoriji pištolj slobodnog izbora 50 m; Vlado Cindrić osvojio je treće mjesto pojedinačno te drugo ekipno s kolegama Matijom Cindrićem i Slavkom Matanićem.

Vlado Cindrić, policijski službenik PU karlovačke, državni je reprezentativac u streljaštvu od 2001. godine i dosad je 30-ak puta osvajao zlato pojedinačno i još toliko puta ekipno. Josip Ćelić, zamjenik glavnog ravnatelja policije, na prvenstvima Hrvatske u streljaštvu sudjeluje od 1994. godine i u tom je razdoblju desetak puta bio državni prvak pojedinačno i 20-ak puta ekipno. Više zlatnih odličja obojica su osvojila i na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama, na kojima sudjeluje oko 10.000 policijskih službenika iz cijelog svijeta.

Zbog svojih izvanrednih sportskih rezultata, kojima u najboljem svjetlu predstavljaju hrvatsku policiju, Josip Ćelić i Vlado Cindrić 2018. godine primili su prigodnu nagradu, koju je policajcima sportašima na inicijativu Povjerenstva za sport MUP-a uručio ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović.

Pisane vijesti