Policajci - humanisti na djelu

Slika topvijesti/2015/prosinac/SOS_Ladimirevci_policajci_humanisti/naslovna.JPG

Zajedno s mladima iz Udruge „Breza“ i „Crvenim križem“ iz Valpova, policajci i mališani pokazali su kako je to biti pravi humanitarac na djelu. 


Foto: PU osječko-baranjska

U blagdanskom duhu, Ravnateljstvo policije i Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s partnerima su danas, 29. prosinca organizirali humanitarne preventivno-edukativne aktivnosti kao dar najmlađim stanovnicima SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Policajci su zajedno s partnerima „MAK teatar“, „Jumicar“, udrugom „Breza“ iz Osijeka i Gradskim društvom Crvenog križa iz Valpova proveli niz interaktivnih radionica. Osim što su na taj način uljepšali blagdane djeci iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, ujedno su ih i osnažili, te im pružili informacije o važnosti zajedničkog preventivnog djelovanja kako bismo zajednički doprinijeli stvaranju sigurnog i mirnog okruženja.

Pod sintagmom „Prevencija spaja“ veseli mališani SOS Dječjeg sela  iz Ladimirevaca pokazali su svoje vještine na  mobilnom poligonu „Sigurno u prometu“, naučili sva prometna pravila te pokazali što sve znaju.  Potom su sudjelovali interaktivnoj predstavi „Mali čarobnjaci u akciji“, a  uživili  se i u ulogu „Malog forenzičara“ i  upoznali se s različitim zadaćama policajaca. Zajedno s mladima iz  Udruge „Breza“ i „Crvenim križem“ iz Valpova, policajci i mališani pokazali su kako je to biti pravi humanitarac na djelu.



Pisane vijesti