Policajci iz 7 zemalja natjecali se na 3. međunarodnoj skijaškoj utrci MUP-a RH

Slika topvijesti/2016/veljaca/sljeme/mala_sljeme.jpg

Treću međunarodnu skijašku utrku Ministarstva unutarnjih poslova RH, danas je na Sljemenu vozio 61 natjecatelj, policijski službenici i službenice svih rodova policije ministarstava unutarnjih poslova 6 zemalja, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Hrvatske te djelatnici Ministarstva obrane RH i Carinske uprave. Unatoč visokoj temperaturi zraka i manjku snijega na Crvenom sljemenskom spustu na kojem se inače voze utrke svjetskog skijaškog kupa, utrka je održana.

Foto: MUP

Treću međunarodnu skijašku utrku Ministarstva unutarnjih poslova RH, danas je na Sljemenu vozio 61 natjecatelj, policijski službenici i službenice svih rodova policije ministarstava unutarnjih poslova 7 zemalja, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske te djelatnici Ministarstva obrane RH i Carinske uprave. Unatoč visokoj temperaturi zraka i manjku snijega na Crvenom sljemenskom spustu na kojem se inače voze utrke svjetskog skijaškog kupa, utrka je održana.

Natjecanje kojem je cilj poticanje policajaca na bavljenje skijanjem i jačanje međunarodne policijske suradnje, već tradicionalno organizira Policijska akademija uz svesrdnu tehničku potporu Zagrebačkog skijaškog saveza. Ove godine uložen je poseban napor organizatora u uređenje Crvenog spusta i stvaranja uvjeta za natjecanje s obzirom na vremenske prilike i nedostatak snijega, no prevladala je dobra volja, sportski entuzijazam i natjecateljski duh.

Zahvaljujem organizatorima, Zagrebačkom skijaškom savezu i djelatnicima skijaških objekata Sljeme koji su omogućili održavanje skijaške utrke. Mnoge utrke su zbog nepovoljnih vremenskih prilika ovdje na Sljemenu odgađane, ali evo uspjeli smo održati ovu 3. međunarodnu skijašku utrku MUP-a RH. Došli su nam gosti iz 6 susjednih zemalja, a tendencija je okupljanje policajaca skijaša i iz drugih susjednih zemalja. Ukratko jako smo zadovoljni“ – rekao je suorganizator utrke Mario Culej, instruktor za borilačke sportove i tjelesnu pripremu na Policijskoj akademiji.

U muškoj konkurenciji prvo i drugo mjesto pripalo je salzburškim temeljnim policajcima Ulrichu Andexeru i Thomasu Bogenspergeru, dok je treće mjesto pripalo slovenskom policajcu Luki Spasiču.

I u ženskoj konkurenciji prvo i drugo mjesto zauzele su austrijske temeljne policijske službenice, Alina Grisching iz Policijske uprave Kärnten i Julia Agerer iz Policijske uprave Tirol. Treće mjesto pripalo je slovenskoj policijskoj službenici Nini Mulej.

Najbolje plasirani natjecatelji MUP-a RH su policijska službenica PU primorsko-goranske Anamaria Grgurić i policijski službenik ATJ Lučko Hrvoje Sladetić. 

Pobjednica u ženskoj konkurenciji Alina Grisching koja je kao prvoplasirana slavila i prošle godine na Sljemenu osvrnula se na utrku i istaknula:   

„Drugi put sam ovdje na Sljemenu, natjecala sam se i prošle godine. Bilo je vrlo lijepo bez obzira na nedostatak snijega, organizatori su se potrudili kako bi nam osigurali ovo natjecanje.“

Svoje dojmove s nama je podijelio i pobjednik u muškoj konkurenciji Ulrich Andexer, koji je bio prvi put na Sljemenu: „Nažalost, prošle godine nisam mogao nastupiti na vašoj utrci. Bilo je vrlo dobro natjecanje, a unatoč nedostatku snijega staza je bila vrlo dobra.

Najuspješnijim natjecateljima, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić uručio je pehare i medalje, čestitao je pobjednicima u ime ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića i dodao: „Nadam se da će se ova skijaška utrka i druženja i ubuduće nastaviti te koristim priliku da zahvalim Policijskoj akademiji i Zagrebačkom skijaškom savezu bez kojih ove utrke ne bi bilo. Uložili su izraziti napor kako bi se ova utrka održala, a svjedoci smo da snijega gotovo i nema.“



Pisane vijesti