Policija s djecom u riječkom vrtiću „Đurđice“

Slika topvijesti/2016/sijecanj/vrtic Durdice.jpg

Foto: PU primorsko-goranska

U riječkom Dječjem vrtiću „Đurđice“  policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske Dario Tonković jučer, 14. siječnja, družio se s predškolcima. Druženje djece i policijskog službenika održano je na zahtjev Dječjeg vrtića kako bi se djeci približili poslovi policije, da od najranije dobi upoznaju važnost i značaj policijskog posla te prihvate policajca kao prijatelja i pomagača u zajednici.

Druženje je proteklo u veselom raspoloženju, pri čemu je policijski službenik djecu poučio o  tome koje poslove i zadatke obavljaju policajci. Naglasak je bio na prometu, odnosno vrstama i uporabi prometnih znakova te sigurnom kretanju u prometu gdje su djeca najčešće u ulozi pješaka ili putnika u vozilu.

Kako bi u prometu bili što sigurniji, djeca su dobila i niz preporuka o tome kako se trebaju ponašati na ulici, cesti i tijekom vožnje. Tako su djeca kroz razgovor, igru i druženje naučila tko je i što radi policajac, prometna pravila i sigurno ponašanje u prometu te ponovili osnovne prometne pojmove, kao što su cesta, nogostup, semafor, zebra i raskrižje.

Jučerašnjem druženju i edukaciji u Dječjem vrtiću „Đurđice“ prisustvovalo je više od dvadesetak djece u dobi od tri godine i više.

Cilj ovakvih susreta je obogaćivanje iskustva i doživljaja djece o svijetu oko sebe, stjecanje osnovnih znanja o raznim zanimanjima. Također, učeći o policiji ujedno se kod djece potiče razvijanje osjećaja sigurnosti i povjerenja u policajca kao pomagača u nevolji.



Pisane vijesti