Pomoćnik ministra prisustvovao obilježavanju Dana općine Velika

Slika topvijesti/2018/08_kolovoz/pozega-004.jpg

U  utorak, 28. kolovoza, općina Velika je obilježila svoj dan, točnije 25. godišnjicu postojanja općine, svetom misom u crkvi sv. Augustina i svečanom sjednicom u Vatrogasnom domu u Velikoj na kojoj je prisustvovao i pomoćnik ministra Cvjetko Obradović zajedno s načelnikom PU požeško-slavonske Željkom Grgićem i njegovim suradnicima.

Predsjednica općinskog vijeća Velike Antonija Pavlović pozdravila je sve prisutne, predstavila vijećnike i otvorila svečanu sjednicu nakon čega  su mališani DV Velika izveli nekoliko točaka, a svečanu himnu RH izveo je Blaž Galojlić.

Nakon toga je sve nazočne pozdravio načelnik općine Vlado Boban koji je na početku govora  rekao da je općinu konačno krenulo te da su, za one koji ne znaju, do 2015. bili blokirani nakon čega je tek vidio  što znači biti načelnik, iako je na toj poziciji od 2006. godine. Na području općine  Velika će također biti  obnovljene škole u Velikoj i Trenkovu, te Vatrogasni dom u Velikoj. Sve više se koriste  socijalni fondovi, a za što  je perjanica Udruga Veličanka koja je ostvarila oko osam projekata te zapošljava pet mladih osoba. Društveni život u Velikoj je bogat zahvaljujući udrugama koje to volonterski odrađuju, to su Međunarodna smotra folklora, Vinkovo, Najduži stol te ostala događanja. Ove godine je opet dobivena ocjena odličan za transparentnost u općini, a bez suradnika  u općini toga ne bi bilo. Zahvalio se i vatrogascima koji posao obavljaju dobrovoljno, ali i profesionalno. Čestitao je i svima onima koji će dobiti priznanje za 25. obljetnicu općine Velika.

Svima prisutnima se u ime premijera Andreja Plenkovića obratio njegov izaslanik prof. dr. Željko Glavić rekavši kako ga je premijer zadužio da prenese nekoliko njegovih važnih poruka. "Prva poruka je ta da će premijer osobno sa svojom Vladom provesti program koji je izabran te da od njega neće odustati bez obzira na sve opstrukcije na koje Vlada nailazi. Ova Vlada će se uhvatiti u koštac s reformama koje su godinama najavljivane pa zaboravljane. Porezna reforma je u tijeku, od sljedeće godine slijedi i drugi dio te je pokrenuto pitanje reforme Mirovinskog sustava čiji cilj je da mirovine budu sigurnije, bolje i stabilnije. Isto se događa s obrazovnom i zdravstvenom reformom. Moram spomenuti i projekt Slavoniju koja za konačni cilj ima vratiti Slavoniji njen sjaj i od tog projekta se neće odustati."



Pisane vijesti