Pomoćnik ministra Trut na 11. obljetnici kornatske tragedije

Slika topvijesti/2018/08_kolovoz/Kornati_30_8_2018.jpg

Na otoku Kornatu je danas, 30. kolovoza 2018., obilježena 11. obljetnica kornatske tragedije. U ime Ministarstva unutarnjih poslova obilježavanju je nazočio pomoćnik ministra unutarnjih poslova doc. dr sc. Damir Trut, a u čijoj pratnji se nalazio načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić

Na mjestu stradavanja u uvali Šipnata na kojem je podignuto 12 kamenih križeva, u spomen na smrtno stradale vatrogasce iz Šibenika, Vodica i Tisnog Dinu Klarića, Ivicu Crvelina, Ivana Marinovića, Marka Stančića, Gabrijela Skočića, Hrvoja Strikomana, Tomislava Crvelina, Antu Crvelina, Josipa Lučića, Karla Ševerdiju i Marinka Kneževića i teško ozlijeđenog Franu Lučića vijence su položili obitelji stradalih, te izaslanici državnog vrha kao i mnogobrojni predstavnici regionalne i lokalne vlasti.

Izdvojit ćemo izaslanika predsjednice Republike Hrvatske i župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, saborsku zastupnicu Branku Juričev Martinčev, predstojnika Ureda predsjednika Vlade Zvonimira Frku-Petešića, dogradonačelnika Šibenika Paška Rakića, zamjenike župana Šibensko-kninske županije Darija Puljića i Nikolu Blaževića, gradonačelnicu Vodica Nelku Tomić kao i izaslanstva Državne uprave za zaštitu i spašavanje i ravnatelja Dragana Lozančića, izaslanstva općina Tisno i Murter-Kornati, Hrvatske vatrogasne zajednice, Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije kao i vatrogasce iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Stradalim vatrogascima počast su odali i general-bojnik Slaven Zdilar, glavni inspektor obrane kao i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut.

Kod kapelice sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, nakon odavanja počasti i polaganja vijenaca, služena je misa zadušnica.



Pisane vijesti