Posjet predstavnika bavarske granične policije

Bavarski su kolege posjet ocijenili uspješnim i sadržajnim te su izrazili zadovoljstvo visokim standardom rada granične policije Republike Hrvatske

Od 28. do 30. siječnja 2020. godine u radnom posjetu Ravnateljstvu policije boravilo je izaslanstvo bavarske granične policije. Prvoga dana posjeta direktor bavarske granične policije Alois Mannichl sa suradnicima – šefovima graničnih policija Pidinga i Passaua, sastao se s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom, nakon čega je uslijedio sastanak s delegacijom granične policije Republike Hrvatske, predvođenom zamjenikom glavnog ravnatelja policije Jozom Šukerom te pomoćnikom glavnog ravnatelja policije, načelnikom Uprave za granicu Zoranom Ničenom. Tom su prilikom bavarski gosti upoznati s ustrojem, organizacijom rada, rezultatima te aktualnim izazovima s kojima se susreće hrvatska granična policija.

Drugog dana posjeta predstavnici bavarske granične policije posjetili su Postaju granične policije Cetingrad te se susreli s načelnikom Policijske uprave Karlovačke Darkom Bratićem sa suradnicima. Bavarsko izaslanstvo je upoznato s metodologijom rada granične policije na terenu, pripremanjem i korištenjem analitičkih proizvoda, korištenjem tehničke opreme, kao i sa suradnjom s drugim agencijama i graničnom policijom Bosne i Hercegovine.
Trećega, posljednjeg dana posjeta bavarski kolege posjetili su Nacionalni koordinacijski centar te im je predstavljen ustroj i rad te uloga Centra u nadzoru ukupne državne granice Republike Hrvatske.

Na završnom sastanku bavarski su kolege posjet ocijenili uspješnim i sadržajnim te su izrazili zadovoljstvo visokim standardom rada granične policije Republike Hrvatske u zaštiti vanjske granice Europske unije, s čim će upoznati bavarskog ministra unutarnjih poslova. Također su dogovoreni oblici buduće suradnje koji bi se prvenstveno odnosili na razmjenu podataka, radne posjete policijskih službenika te razmjenu iskustava u korištenju različitih vrsta tehničke opreme u zaštiti državne granice. Zajednički zaključak obiju strana je da su stvoreni dobri preduvjeti za razvijanje daljnje, obostrano korisne policijske suradnje.

Pisane vijesti | Međunarodna suradnja