Potpisan Memorandum o suradnji u projektu "Sigurna turistička sezona"

Slika topvijesti/2017/rujan/kina_00.jpg

Predstavnici izaslanstva složili su se kako je dosadašnja suradnja dviju zemalja na visokoj razini, a to potvrđuje i potpisivanje Memoranduma o suradnji u projektu „Sigurna turistička sezona“ kojeg su danas potpisali glavni ravnatelj policije Nikolina Milina i zamjenik ministra javne sigurnosti NR Kine Li Wei.

Foto: MUP

Izaslanstvo Narodne Republike Kine predvođeno Nj.E. Mengom Jianzhuom, posebnim izaslanikom Predsjednika NR Kine je u utorak, 12. rujna posjetilo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Uz ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića na sastanku u Kabinetu ministra bili su glavni ravnatelj policije Nikola Milina i pomoćnik ministra Damir Trut.

Predstavnici izaslanstva složili su se kako je dosadašnja suradnja dviju zemalja na visokoj razini, a to potvrđuje i potpisivanje Memoranduma o suradnji u projektu „Sigurna turistička sezona“ kojeg su danas potpisali glavni ravnatelj policije Nikola Milina i zamjenik ministra javne sigurnosti NR Kine Li Wei.

Da ovaj posjet označava novi iskorak u suradnji NR Kine i Republike Hrvatske, naročito na području sigurnosti potvrdio je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon potpisivanja memoranduma.

„Upravo je potpisan sporazum o suradnji temeljem kojeg će se policajci NR Kine u sljedećoj turističkoj sezoni pridružiti našim policajcima u očuvanju javnog reda i mira. Radi se o našem poznatom projektu Sigurna turistička sezona koji traje već 12 godina. Posebno mi je zadovoljstvo što je NR Kina prva izvaneuropska zemlja koja se pridružila tom projektu“, kazao je ministar Božinović.

Sigurna turistička sezona je izvorni hrvatski projekt u koji su uključeni policijski službenici iz 17 europskih zemljama. 

Posebni izaslanik Predsjednika NR Kine, Nj. E. Meng Jianzhu također je izrazio zadovoljstvo što će se kineski policajci tijekom nadolazeće turističke sezone  pridružiti hrvatskim kolegama i na taj način omogućiti svojim sunarodnjacima da se u Republici Hrvatskoj osjećaju još sigurnije. 

Naime, posljednjih godina Republika Hrvatska bilježi značajan porast posjeta turista iz NR Kine, te je Republiku Hrvatsku u 2016. godini posjetilo preko 100 tisuća kineskih turista. Već 2018. godine broj dolazaka kineskih državljana mogao bi dosegnuti 200 tisuća dolazaka.  



Pisane vijesti