Potpredsjednik Božinović u Sinju sudjelovao na tradicionalnom hodočašću vojske, policije i branitelja

Hodočašće se idealno uklopilo u jednu hrvatsku priču na koju smo ponosni od vremena kad su alkari branili ovaj kraj do branitelja koji su stvorili neovisnu Hrvatsku, rekao je potpredsjednik Božinović

Foto: PU splitsko - dalmatinska

U organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, u Sinju je danas održano VIII. regionalno vojno i policijsko hodočašće Gospi Sinjskoj na kojem su sudjelovali pripadnici hrvatske vojske, policijski službenici i branitelji. Na ovogodišnjem hodočašću sudjelovalo je 60 policijskih službenica i službenika iz policijskih uprava splitsko-dalmatinske, dubrovačko-neretvanske, šibensko-kninske i zadarske. Na hodočašću je sudjelovao potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina te glavna tajnica Ministarstva unutarnjih poslova Sanda Šimić Petrinjak.

Policijski službenici su u svečanom postroju uz načelnike policijskih uprava splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića,  šibensko-kninske Ivicu Kostanića i dubrovačko-neretvanske Ivana Pavličevića, koordinatora/zapovjednika hodočašća načelnika Sektora za javni red i sigurnost Ivicu Franića te načelnika Policijske postaje Sinj Mislava Filipovića-Grčića, krenuli  prema svetištu iz dvorišta Policijske postaje Sinj noseći zastave MUP-a i Ravnateljstva policije. Prije svete mise ulicama Sinja održana je procesija u kojoj su sudjelovali vojska i policija. 

U izjavi za medije potpredsjednik Božinović izrazio je zadovoljstvo što i ove godine sudjeluju na hodočašću.

„ Makar je u nazivu „regionalno“, ovo je hrvatsko hodočašće, hodočašće hrvatske vojske, policije, vatrogasaca i branitelja. Ovo je osma godina i rekao bih da su upravo ovi ljudi i pripadnici svih naših službi učinili ga tradicionalnim. Nije to bio nikakav dekret ni Vlade ni ministarstava, a ni Crkve.

Vjernici su od hodočašća u Sinju napravili jednu prekrasnu tradiciju koja pada upravo u ove dane kada se Sinj i Sinjska krajina priprema za svoje najveće događaje, blagdan Velike Gospe, ali i Sinjske alke, tako da mislim da se sve ovo idealno uklopilo u jednu hrvatsku priču na koju smo ponosni od vremena kad su alkari branili ovaj kraj do branitelja koji su stvorili neovisnu Hrvatsku.“
izjavio je potpredsjednik Božinović.

Regionalno vojno-policijsko hodočašće održalo se u sklopu devetnice posvećene Čudotvornoj Gospi Sinjskoj i možemo reći kako prerasta u tradiciju zajedničkog hodočašća i zahvale Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, hrvatske vojske i policije Gospi Sinjskoj.

Svetu misu u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske predvodio je monsinjor Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, a misno slavlje pjesmom je uveličala policijska klapa Sveti Mihovil.
 

Pisane vijesti