Potpredsjednik Vlade Božinović predstavio Prijedlog uredbe o visini dodatka za zvanja policijskih službenika

Slika /2024/2/vrh 22.2. -1.jpg

Po prvi puta dodatak će dobiti i policijski službenici koji rade na poslovima za koje je kao uvjet radnog mjesta predviđeno policijsko zvanje policajac

FOTO: YouTube Vlada RH

Na danas održanoj 287. sjednici Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović predstavio je Prijedlog uredbe o visini dodatka za zvanja policijskih službenika.

Uredbom o visini dodataka za zvanja policijskih službenika temeljem Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama propisuju se dodaci za policijske službenike u rasponima koji su propisani tim zakonom, dakle do najviše 12 % osnovne plaće uvećane za dodatak za radni staž, pojasnio je ministar Božinović.

Novina je da će po prvi puta dodatak dobiti i policijski službenici koji rade na poslovima za koje je kao uvjet radnog mjesta predviđeno policijsko zvanje policajac.
 
Vlada Republike Hrvatske na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova donijela je Uredbu o visini dodatka za zvanja policijskih službenika u zakonom propisanom rasponu.
 

Pisane vijesti