Povreda tuđih prava i prouzročenje stečaja

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/policija26.jpg
Foto: Ilustracija
 
Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, starosti 51 i 54 godine, zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta.
 
Policija sumnjiči 51-godišnjakinju za kazneno djelo povreda tuđih prava, koje je počinila kao direktorica tvrtke s područja Primorsko-goranske županije od ožujka do prosinca 2011. godine. Prebacivanjem poslovanja ove tvrtke na drugu, onemogućila je naplatu potraživanja vjerovnika temeljem plaća koje mu nisu isplaćene za rujan i listopad 2010. godine u iznosu od oko 6 900 kuna.
 
Zatim, za kazneno djelo prouzročenje stečaja policija sumnjiči 54-godišnjaka, odgovornu osobu spomenute druge tvrtke s istog područja. Sumnja se da je tijekom 2011., 2012. i 2013. uzimanjem osobnih pozajmica i preuzimanjem otplate dugovanja za drugu osobu opteretio poslovanje tvrtke radi čega je pokrenut stečajni postupak. Usprkos predstečajnoj nagodbi, cjelokupnu imovinu tvrtke i zalihe robe prodao je tvrtki u vlasništvu spomenute osobe za novčani iznos, čiji je manji dio naplaćen. Ovim je radnjama tvrtku u kojoj je bio odgovorna osoba oštetio za više stotina tisuća kuna.   
 
Osumnjičeni su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti