Požari

Slika PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/pozar05.jpg

U jutarnjim satima 30. prosinca u Strossmayerovoj ulici u Osijeku u dvorištu tvrtki došlo je do gorenja i većeg opožarenja oko 200 tona baliranog prešanog otpadnog papira, oko 20 bala prešanih PVC boca, rashodovanog teretnog automobila, metalnog kontejnera te djelomično opožarenja prese za baliranje koja nije bila u funkciji.

U jutarnjim satima 30. prosinca u Strossmayerovoj ulici u Osijeku u dvorištu tvrtki došlo je do gorenja i većeg opožarenja oko 200 tona baliranog prešanog otpadnog papira, oko 20 bala prešanih PVC boca, rashodovanog teretnog automobila, metalnog kontejnera  te djelomično opožarenja prese za baliranje koja nije bila u funkciji. Djelatnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek požar su stavili pod nadzor. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo uslijed otvorenog plamena na gorivu tvar bala prešanog papira uslijed čega se požar proširio na ostale složene bale, predmete i vozila u susjednom dvorištu. Materijalna šteta se procjenjuje na 290 tisuća kuna.

Nadalje, 31. prosinca u Belišću u dvorištu tvrtke na otvorenom prostoru piste za dovoz starog papira došlo je do zapaljenja bala papira. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće. Utvrđeno je da je na navedenu pistu dovezen stari papir tijekom posljednjih dana iz tvrtke u Osijeku gdje je prethodno izbio požar.

Također, 1. siječnja oko 15,30 sati došlo je do požara oko 28 bala slame u Čepinu u ulici Kralja Zvonimira, a koje su bile postavljene i služile za zabavu na Božićnom sajmu. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čepin, a materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

U Osijeku u Krstovoj ulici, 1. siječnja oko 19,10 sati došlo je do požara kontejnera za PVC ambalažu koji je u potpunosti izgorio, a požar su ugasili djelatnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.



Pisane vijesti