Požari na otvorenom prostoru

Slika PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/pozar01.jpg

NAŠICE/OSIJEK - U poljskom predjelu „Mijatovci“ u blizini mjesta Kršinci, 22. ožujka u vremenu od 15 do 18 sati došlo je do požara uslijed čega se požar proširio na ograđeni voćnjak vlasništvo tvrtke iz Osijeka.

U poljskom predjelu „Mijatovci“ u blizini mjesta Kršinci,  22. ožujka u vremenu od 15 do 18 sati došlo je do požara uslijed čega se požar proširio na ograđeni voćnjak vlasništvo tvrtke iz Osijeka. Prilikom požara djelomično je nagorjelo oko 700 stabala jabuka, sustav za navodnjavanje i zaštitna protugradna mreža, te zidani objekt za smještaj priručnog alata. Prilikom požara opožareno ukupno oko 4,5 hektara zemljišta, a požar se sam ugasio. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo odbacivanjem gorivih tvari na suhu travu.

Jučer, 23. ožujka oko 11,55 sati u Osijeku u Mlinskoj ulici, s južne strane željezničke pruge, došlo je do zapaljenja trave i niskog raslinja na prostoru oko 500 m². Požar su ugasili djelatnici Javno profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.

Nadalje, 23. ožujka u vremenu od 16,00 do 17,15 sati došlo je do požara u Josipovcu u Osječkoj ulici, kojom prilikom je izgorjelo 2000 m² suhe trave i raslinja. Požar su ugasili djelatnici Javno profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.

 

Zbog izrazito velike opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama, upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo loženje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod suhim raslinjem. Prije početka spaljivanja, površinu treba izolirati od ostalih površina na pogodan način. Zabranjeno je spaljivanje za vjetrovitog vremena, a u vrijeme spaljivanja potrebna je stalna prisutnost osobe koja spaljuje, s priručnom opremom za gašenje. U slučaju nekontroliranog širenja vatre odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 193, policiju na broj 192 ili Državnu upravu za zaštitu i spašavanje na broj 112.



Pisane vijesti