Požari na strništima haraju Slavonijom

Slika topvijesti/2011/listopad/strniste.jpg

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su tri požara na otvorenim prostorima 

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su tri požara na otvorenim prostorima i to:

Jučer, 4. listopada , u poslijepodnevnim satima, u Županji, u neposrednoj blizini državne ceste D-55, 31-godišnji Županjac spaljivao je biljni otpad nakon ovršenog kukuruza, kojom prilikom se vatra proširila na susjednu parcelu vlasništvo 68-godišnjeg  Županjca, gdje se nalazio neobran kukuruz, kojom prilikom je izgorjelo oko deset metara kvadratnih kukuruza. Požar je lokaliziran i ugašen od strane DVD-a Županja. Od strane inspektora protupožarne zaštite protiv 31-godišnjaka iz Županje  dostavlja se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Županji, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara. 

Jučer, 4. listopada , u poslijepodnevnim satima, u Otoku, u ulici Braće Radića bb,u vrtu iza kuće, 74-godišnji Otočanin zapalio je travu. Požar je lokaliziran i ugašen od strane DVD-a Otok. Od strane inspektora protupožarne zaštite protiv 74-godišnjaka iz Otoka  dostavlja se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Vinkovcima, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara. 

Jučer, 4. listopada , u poslijepodnevnim satima, u Gunji, 76-godišnji muškarac iz Gunje spaljivao je biljni otpad nakon ovršenog kukuruza, kojom prilikom se vatra proširila na susjedne parcele, gdje je izgorilo oko jedan hektar neobranog kukuruza i oko 1,5 hektara strništa kukuruza. Požar je lokaliziran i ugašen od strane DVD-a Gunja. Od strane inspektora protupožarne zaštite protiv 76-godišnjaka iz Gunje  dostavlja se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Županji, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.



Pisane vijesti