Poziv na dostavu projektnih prijedloga

Slika /topvijesti/2019/veljaca/projekti_civilna%20zastita.jpg

Opća uprava za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu Europske komisije na službenoj internetskoj stranici otvorila je 28. siječnja 2019. godine poziv na dostavu projektnih prijedloga za prevenciju i pripravnost u području civilne zaštite i onečišćenja mora za 2019./2020. godinu.

Foto: European Union-ECHO 

Opća uprava za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu Europske komisije na službenoj internetskoj stranici otvorila je 28. siječnja 2019. godine poziv na dostavu projektnih prijedloga za prevenciju i pripravnost u području civilne zaštite i onečišćenja mora za 2019./2020. godinu.

Objavljeni natječaji mogu se naći na stranicama Opće uprave European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations (DG ECHO) pod izbornikom Funding & Evaluations -> Financing Civil Protection -> Calls for proposals -> Call for proposals for prevention and preparedness projects in the field of civil protection and marine pollution.

Aktivnosti projekata pripravnosti imaju za cilj jačanje kapaciteta za odgovor na hitne situacije, razvoj operativnih alata za pomoć odgovoru na hitne situacije, jačanje međusektorskih i makroregionalnih planova i postupaka odgovora, dok su aktivnosti projekata prevencije namijenjene integraciji predviđanja klimatskih promjena u upravljanju rizicima od katastrofa i razvoju infrastrukture otporne na klimatske promjene.

Europska komisija u okviru Mehanizma Unije za civilnu zaštitu sufinancira projekte prevencije i pripravnosti do 85 % ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova projekta (ostatak troškova mora biti sufinancirano iz drugih izvora) do maksimalno 1 000 000 eura po projektu.

Projekti su međunarodnog karaktera i moraju uključivati tri države. Prihvatljive su države članice Mehanizma, zemlje IPA II i zemlje europskog susjedstva.

Dodatne informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici: http://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/other_eu_prog/ucpm/guide/call/ucpm-call-document-pp-2019_en.pdf

Rok za dostavu projektnih prijedloga putem elektroničkog sustava ( https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/ucpm-2019-ex-ag;freeTextSearchKeyword=UCPM;typeCodes=1;statusCodes=31094501,31094502;programCode=UCPM;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=Default;sortQuery=openingDate;orderBy=asc;onlyTenders=false je 4. travnja 2018. godine do 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Pisane vijesti