Predajte oružje i izbjegnite sankcije

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/MANJE_ORUZJA_MANJE_TRAGEDIJA/momt02.jpg

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru jučer, 7. kolovoza, bjelovarska policija je pretražila obiteljsku kuću u Bjelovaru te je kod 47-godišnjaka pronašla lovačku pušku s glatkim cijevima. Protiv muškarca slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. 

 Foto: Ilustracija

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru jučer, 7. kolovoza, bjelovarska policija je pretražila obiteljsku kuću u Bjelovaru te je kod 47-godišnjaka pronašla lovačku pušku s glatkim cijevima. Protiv muškarca slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Istog dana mještanin Bjelovara dragovoljno je policijskim službenicima predao sedam ručnih bombi M-75, sedam upaljača za topničko streljivo i 4,4 kilograma eksploziva, dok je drugi Bjelovarčanin dragovoljno predao automatsku pušku M-70, tri okvira za automatsku pušku te 100 komada pripadajućeg streljiva.

Koprivničko-križevačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom sa šireg križevačkog područja zbog sumnja se da je u obiteljskoj kući nedozvoljeno držao pištolj i 73 komada raznog streljiva. Oružje i streljivo policija je oduzela, a protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Predajte oružje bez sankcija

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu,s vozilom bez policijskih obilježja koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti