Predavanja o kulturi ponašanja u prometu za dubrovačke osnovnoškolce

Slika topvijesti/godina_2009/svibanj/dubrovnik_predavanje01.jpg

Predavači su naglasili važnost zaštitne opreme, a sve radi podizanja razine znanja i prometne kulture ovih mladih sudionika u prometu, koji su jedna od najranjivijih kategorija. Prikazani su slajdovi o osnovnoj vožnji mopeda te o prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali mopedi i motocikli.

U Dubrovniku su tijekom proteklog tjedna, u osnovnim školama „Lapad“ i „Marin Držić“, policijski službenici za preventivu cestovnog prometa Postaje prometne policije Dubrovnik, zajedno s direktorima autoškola „Formula L“ i „Rally“ te predstavnikom moto-udruga Grada Dubrovnika, održali četiri predavanja sedmim i osmim razredima. Na predavanjima je naglasak bio na kulturi sigurnog ponašanja u prometu.

Predavači su obradili teme stjecanja prava na upravljanje vozilima „M“ i „A-1“ kategorije te osnovnih prometnih pravila i zakonskih odredbi o ponašanju u prometu. Isto tako, stručnjaci su osnovnoškolcima objasnili koji su najčešći uzroci stradavanja vozača mopeda, odnosno motocikla. Posebno su naglasili važnost zaštitne opreme, a sve radi podizanja razine znanja i prometne kulture ovih mladih sudionika u prometu, koji su jedna od najranjivijih kategorija. Prikazani su slajdovi o osnovnoj vožnji mopeda te o prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali mopedi i motocikli.

Predstavnik moto-udruge iznio je iskustva iz svog života i prakse motoriste čija je glavna misao vodilja bila: Nije važno koliko brzo voziš motor - nego je važno koliko dugo ga voziš.


Predavanjima je nazočilo oko 300 učenika zajedno s nastavnicima, pedagozima i psiholozima, koji su pohvalili aktivnost policije u edukaciji učenika. Velikim interesom i zanimljivim pitanjima učenici su još jednom potvrdili da
je ovim predavanjima mjesto u obrazovnom procesu.



Stranica