Predsjednica RH odlikovala djelatnike MUP-a

Slika topvijesti/2018/10_listopad/Odlikovanja-4.10.2018..jpg

FOTO: MUP

U prigodi Dana policije i blagdana sv. Mihovila, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je danas, 4. listopada, zaslužne djelatnice i djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova i, zasebno, za osvjedočenu hrabrost i junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu, Policijsku postaju Pakrac. 

Redom kneza Domagoja predsjednica je također za osvjedočenu hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu, odlikovala Jakoba Bukvića, načelnika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, dok je Policijskoj postaji Pakrac dodijeljeno odlikovanje Reda Nikole Šubića Zrinskog.

Za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama MUP-a RH te za osobite zasluge u njihovom ustroju i razvitku, Redom bana Jelačića odlikovana su četvorica pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova: Mirko Pongrac, Zoran Pulić i Dražen Vitez, te posthumno, Mladen Jakovljević. Uz to, Spomenicom domovinske zahvalnosti, za časnu i uzornu službu, odlikovano je 128 djelatnica i djelatnika MUP-a.

Predsjednica Grabar-Kitarović, naglasila je kako je današnja dodjela odlikovanja po mnogočemu  poseban trenutak. Sjećamo se samih početaka stvaranja samostalne Hrvatske i obrane od agresije, ali i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i policajaca koji su položili svoje živote u ratu i miru. Policijski službenici su tijekom cijelog Domovinskog rata bili rame uz rame s hrvatskim vojnici, a u miru su se vratili svojim tradicionalnim zadaćama prepunim izazova. S tim se izazovima u borbi protiv svih oblika kriminaliteta, održavanju javnog reda i mira, zaštite državne granice, sigurnosti građana i imovine, svakodnevno, profesionalno i učinkovito suočavaju policijski službenici. Policijski posao zahtjeva veliku žrtvu, hrabrost i odlučnost. Hvala Vam što ste bili i ostajete hrvatskoj domovini uvijek vjerni, istaknula je Predsjednica.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je ujedno i predvodio izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova, zahvalio je Predsjednici na ovoj hvalevrijednoj svečanosti, odlikovanju policijskih službenica i službenika koji se svakodnevno posvećuju obrani  temeljnih ustavnih vrijednosti. Naš fokus u ministarstvu su prije svega ljudi, i u tom pogledu ulažemo velike napore kako bi poboljšali  njihov materijalni status, radne uvjete, zaštitu na poslu, riješili stambena pitanja. Ministar naglašava kako mu je drago što Predsjednica prepoznaje doprinos policije, a što pokazuje i ovim današnjim činom. Drago mi je da je rad djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova adekvatno društveno prepoznat i realno valoriziran, te sam uvjeren da ćete Vi, kao predsjednica Republike, i dalje podržavati naš doprinos i odabrani smjer razvoja policijskog sustava, istaknuo je ministar Davor Božinović.

Na kraju svečanog prijama u Uredu predsjednice, u ime nagrađenih zahvalio je Jakob Bukvić koji je naglasio kako je svima nama u obvezi da se ne zaborave svi koji su dali svoje živote u stvaranju naše domovine. Svima nama je u obavezi da ih ne zaboravimo i da ih se uvijek s posebnim pijetetom sjećamo.  



Pisane vijesti