Predsjednik Vlade položio vijence na Mirogoju u prigodi blagdana Svih svetih

Slika /topvijesti/2018/10_listopada/IMG_5559.JPG

U prigodi blagdana Svih svetih, predsjednik Vlade Andrej Plenković, uz predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i izaslanicu predsjednice Republike Renatu Margaretić Urlić, položio je zajedničke vijence u ime Republike Hrvatske i zapalio svijeće na Gradskom groblju Mirogoj.

Državni vrh i izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga odala su počast hrvatskim braniteljima i onima koji su zaslužni za stvaranje Hrvatske vojske.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika „Glas hrvatske žrtve - Zid boli“, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i direktor Glavnog stožera OS RH viceadmiral Robert Hranj.

Tekst: Hina/VladaRH

Pisane vijesti