Predstavljeni kineski policijski službenici

Kineski policijski službenici s hrvatskim kolegama pridonijet će sigurnosti

Foto: MUP RH

Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije. Upravo stoga, prije 13 godina, u okviru projekta Sigurna turistička sezona“ pokrenuta je inicijativa suradnje hrvatske policije s policijama drugih europskih država kroz upućivanje stranih policijskih službenika u Republiku Hrvatsku tijekom turističke sezone.
 
Upravo u sklopu tog Projekta, u subotu 13. srpnja u 9 sati, u samom srcu Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića svečano je predstavljeno osam kineskih policijskih službenika i službenica koji su u Hrvatsku došli sa zadaćom da i oni svojim znanjem i prisutnošću pridonesu sigurnoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj.
 
Zajedno s hrvatskih kolegama policajcima moći će ih se susresti na ulicama četiriju policijskih uprava: dubrovačko-neretvanske, ličko-senjske, zadarske i zagrebačke.
 
U zajedničkim će ophodnjama s hrvatskim kolegama kroz direktan kontakt sa svojim državljanima zasigurno pridonijeti njihovom osjećaju sigurnosti, a što u konačnici pozitivno utječe na percepciju rada policije te ujedno potvrđuje činjenicu da je Hrvatska ne samo interesantna turistička destinacija, nego i „pouzdan domaćin“ sa sigurnosnog aspekta.
 
Na svečanosti predstavljanja policajaca iz NR Kine, uz glavnog ravnatelja policije  Nikole Miline, sudjelovali su i veleposlanica NR Kine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Xu Erwen, pomoćnica ministra turizma Olivera Šarić, glavna tajnica MUP-a Sandra Šimić Petrinjak, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, zamjenik direktora Službe za međunarodnu suradnju MUP-a NR Kine Tan Jun, izaslanica gradonačelnika grada Zagreba  Irena Cajner Mraović te načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.
 
Uz riječi zahvale i zadovoljstva ostvarene policijske suradnje, zamjenik direktora Službe za međunarodnu suradnju MUP-a NR Kine Tan Jun s ponosom je istaknuo: „Hrvatska je prva zemlja s kojom smo se uključili u ovakav projekt“.
 
„Turisti ne biraju samo lijepe već i sigurne destinacije gdje će se ugodno osjećati. Znamo da Hrvatsku smatraju upravo takvom, prijateljskom zemljom“ – riječi su pomoćnice ministra turizma Olivere Šarić.
 
„Zadovoljstvo mi je vidjeti da su postignuti brojni konkretni rezultati u izgradnji ove inicijative. Hrvatska je sjajni biser na Jadranu, "rajsko mjesto" i sve veći broj kineskih putnika želi doći ovamo. Sigurna sam da će naša kineska policija s dobrim slikama i izvrsnom profesionalnošću postati prekrasna scena u Hrvatskoj i da će je voljeti ljudi i Kine i Hrvatske“ – u svom je obraćanju posebno istaknula veleposlanica NR Kine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Xu Erwen
 
„Sa zadovoljstvom mogu naglasiti da Hrvatska čvrsto i pouzdano  drži ključ sigurnosti u rukama i da je sigurnost svim  turistima  i građanima diljem Lijepe naše u potpunosti zajamčena. Sigurnost je naš brend!“ – riječi su  glavnog ravnatelja policije Nikole Miline koji je ujedno i dodao; „Strani policijski službenici zagarantirat će bolju suradnju pri rješavanju prekršaja i kaznenih djela, a osim toga, imaju važnu ulogu i u prevenciji kažnjivih radnji, poboljšanju sigurnosti prometa i pružanju različitih, servisnih informacija stranim gostima.“
 
 

Stranica