Predstavnici MUP-a na natjecanju „Memorijal bojnik Davor Jović – prvi za Hrvatsku 2019.„

Predstavnici MUP-a na natjecanje za najspremnijeg pripadnika Hrvatske vojske "Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019."

Foto: MUP

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Hrvatske vojske "Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019." za 146 natjecatelja održalo se 9. i 10. svibnja 2019. na području općine Udbina i na poligonu vojarne „Josip Jović“ u Udbini. Domaćin ovogodišnjeg natjecanja bilo je Zapovjedništvo za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ Hrvatske kopnene vojske.

Natjecanje međunarodnog karaktera omogućuje sudjelovanje pripadnika oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja kao i pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Boje Ministarstva unutarnjih poslova branilo je 20 policajaca iz  specijalne, interventne, temeljne i granične policije te, prvi put, jedna policijska službenica, iz PU zadarske.

Policijski službenici prošli su pripreme iz domene Elaborat natjecanja na mini – poligonu unutar vojarne „Josip Jović“ da bi što bolje savladali sve radne točke koje su ih čekale na natjecanju. Također su prošli i pripremu iz policijskih do kvalifikacijskih gađanja pištoljem HS 9 i jurišnom puškom VHS D2. Sukladno rezultatima ostvarenim tijekom kvalifikacijskog gađanja izrađena je startna lista za početak utrke.

Fizički i psihički zahtjevna utrka predviđala je svladavanje 12 zadataka pod opterećenjem od 17.9 kilograma opreme i naoružanja na stazi dugoj 40 kilometara. 

Svi natjecatelji uspješno su prošli poligon i došli na cilj u gradu Udbini gdje ih je dočekao velik broj gostiju pratitelja natjecanja.

Pripadnici ekipe Ministarstva unutarnjih poslova nakon svladavanja zahtjevne staze završili su utrku uz poklič „Domovini vjeran“.

Pisane vijesti | Obrana i vojska