Preko granice protuzakonito prebacili najmanje 40 osoba

Slika ILUSTRACIJE/policija01.jpg

Postoji osnova sumnje da je devetero osumnjičenika, od listopada do prosinca 2012. godine, iz Srbije u Hrvatsku protuzakonito prebacilo najmanje 40 stranih državljana.  

Foto: Ilustracija

Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s PU vukovarsko-srijemskom, Upravom za granicu i Upravom kriminalističke policije te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršila je kriminalističko istraživanje nad devetero hrvatskih državljana zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Osim navedenog, postoji osnova sumnja da su dvojica osumnjičenika počinili i kaznena djela zlouporabe opojnih droga i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Nadalje, postoji osnova sumnje da je još jedna osoba počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Naime, postoji osnova sumnje da je devetero osumnjičenika, od listopada do prosinca 2012. godine, iz Srbije u Hrvatsku protuzakonito prebacilo najmanje 40 stranih državljana.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja USKOK-u je protiv 10 osumnjičenika podnesena kaznena prijava.



Pisane vijesti