Pretragom pronađeno oružje

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/MANJE_ORUZJA_MANJE_TRAGEDIJA/momt01.jpg

Policijski službenici PU brodsko-posavske i PU vukovarsko-srijemske su u ponedjeljak, 16. prosinca, pretragom doma i prostorija pronašli oružje koje su vlasnici nezakonito posjedovali. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici PU brodsko-posavske i PU vukovarsko-srijemske su u ponedjeljak, 16. prosinca, pretragom doma i prostorija pronašli oružje koje su vlasnici nezakonito posjedovali.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU brodsko-posavske su, u ponedjeljak, 16. prosinca, temeljem sudskog naloga pretragom doma i prostorija koje koristi 49-godišnjak, pronašli te oduzeli automatsku pušku AK-47, jednu prerađenu vojnu pušku M-48 te 102 komada pripadajućeg streljiva koje je nezakonito posjedovao.

Policija protiv 49-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, u ponedjeljak, 16. prosinca, u ranim poslijepodnevnim satima, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija 57-godišnjaka u Strošincima, u ulici Maroša Trconića.

Pretragom je pronađena  puška ručne izrade i 16 komada pripadajućeg streljiva, a protiv 57-godišnjaka je proslijeđena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

 

„Manje oružja, manje tragedija“ – predajte oružje bez sankcija

 

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti