Preventivna akcija „Brzina“

Slika topvijesti/godina_2009/krumpiroid.jpg

Prekršiteljima su izdavana pisana upozorenja te su im, uz korisne savjete, uručivani i prigodni promidžbeni materijali – tzv. antistresni krumpiroidi s porukom "Stisni mene a ne gas!".

Na državnoj cesti D-53 u mjestima Sibinj i Gornji Andrijevci policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer, 23. travnja, proveli preventivnu akciju „Brzina“.

Akcija je trajala od 10 do 13 sati, a prometni policajci su posebnu pozornost obratili na zone oko osnovnih škola. Naime, frekvencija prometa u tim je zonama veća i njima se kreće veliki broj pješaka, posebice djece. Na tim se dionicama kontinuirano događaju i prometne nesreće i prekršaji nepoštivanja ograničenja brzine kretanja vozila. Stoga je neposredan cilj akcije bio podizanje sigurnosti u cestovnom prometu i prometne kulture na višu razinu, a posredan zadržavanje trenda smanjenja ukupnog broja prometnih nesreća i neželjenih posljedica.

Policijski službenici su pomoću uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila utvrđivali prekršaje te zaustavljali vozače koji nisu poštivali propisana ograničenja. U slučajevima kada su utvrđeni prekršaji prekoračenja brzine do 10 km/h, za koje su predviđene novčane kazne u iznosu od 300 kuna, prekršiteljima su izdavana pisana upozorenja te su im, uz korisne savjete, uručivani i prigodni promidžbeni materijali – tzv. antistresni krumpiroidi s porukom Stisni mene, a ne gas!

Prema vozačima koji su brzinu prekoračili za više od 10 km/h poduzimane su represivne mjere. Tijekom akcije utvrđeno je 20 prekršaja.



Stranica