Preventivno-edukativni program o "cyberbullyingu" u Vukovaru

Slika topvijesti/2016/sijecanj/Tko_je_PU_VS_25_1.jpg

Policijska uprava vukovarsko-srijemska i Grad Vukovar u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom, uz potporu Ravnateljstva policije u Vukovaru su organizirali niz preventivnih aktivnosti na temu vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijska uprava vukovarsko-srijemska i Grad Vukovar u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom, uz potporu Ravnateljstva policije, danas, 25. siječnja, su u Vukovaru organizirali niz preventivnih aktivnosti na temu vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija.

Riječ je o fenomenu odnosno opasnosti koja se krije iza naziva„cyberbullying“. Vijeće za prevenciju grada Vukovara dalo je ovoj temi poseban značaj jer je zajedno s policijom prepoznalo potrebu rane prevencije onih opasnosti s kojima se mladi susreću, na koje ih treba upozoriti, naučiti ih prepoznati i osnažiti ih u samozaštitnom ponašanju.

Nizom preventivno-edukativnih aktivnosti u koje su bili uključeni učenici završnih razreda osnovnih škola s područja Vukovara, te centralnom edukativno-preventivnom svečanošću održanom u Hrvatskom domu Vukovar, tema „cyberbullyinga“ predstavljena je mladima nekonvencionalnim pristupom, ali po njihovim reakcijama iznimno korisnim i zanimljivim-kazališnom predstavom.

Ivan Kristijan Majić režirao je predstavu naziva „Tko ti je kriv?“ kojom se educira i pruža mladima znanje o prepoznavanju kažnjivih elemenata „cyberbullyinga“ kao što i savjetuje kako pravovremeno se zaštititi. Predstava se dotiče aktualne problematike vršnjačkog nasilja, odnosno nasilja među mladima kao i nasilja među mladima putem modernih sredstava komunikacije, ponajprije putem društvenih mreža te pruža jasnu poruku da se nasilje ne isplati i da nasilje nije rješenje problema.

Prije same predstave i nastupa Vukovarskih mažoretkinja mediji su, zainteresirani za ovu aktualnu problematiku, na temu prevencije „cyberbullyinga“ razgovarali i sa stručnjacima iz policije i stručnjacima iz područja obrazovanja, kao i s mladima zbog čije se sigurnosti  pokrenula cijela lokalna zajednica u borbi protiv svih onih opasnih i protupravnih djela koja se kriju iza riječi „cyberbullying“.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje:



Pisane vijesti