Prijavljena zbog prijevara, pronevjera i krivotvorenja

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NOVAC/novac11.jpg

Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakinjom s labinskog područja zbog sumnje da je počinila 21 kazneno djelo, i to devet kaznenih djela pronevjere, devet kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave te tri kaznena djela prijevare.

Ženu se sumnjiči da je od svibnja do kolovoza ove godine, kao djelatnica u trgovini u Puli, na zahtjev klijenata izrađivala ponude za prodaju sanitarija i keramike, no novac koji je dobila od klijenata, nije prikazala u poslovnim knjigama, već ga je zadržala za sebe. Ponude koje je izradila za klijente također nije prikazala u poslovnim knjigama, a nije ni naručila artikle koje su klijenti tražili. Na taj je način oštetila pravnu osobu iz Zagreba, odnosno svog poslodavca, kao i devet hrvatskih državljana za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osim za pronevjere i krivotvorenje službenih ili poslovnih isprava, 30-godišnjakinju se sumnjiči i za prijevare. U jednom slučaju dogovorila je da će osobno riješiti klijentu opremu za izgradnju bazena, za što joj je muškarac predao nekoliko desetaka tisuća kuna, dok je u drugom slučaju klijentici isporučila samo dio naručenih proizvoda, i to ne iz asortimana svog poslodavca. Na taj je način protupravno prisvojila nekoliko desetaka tisuća kuna. Osim toga, sumnjiči ju se da je krajem prošle godine, s jednom Puljankom dogovorila da će joj izvoditi radove gradnje bazena, za što je dobila i nekoliko desetaka tisuća kuna, no radove nije izvela, a novac je zadržala.

Zbog sumnje da je počinila navedena kaznena djela, protiv 30-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti