Priopćenje: Tendencija i prognoza vodostaja za 4. veljače, od 17 sati

KUPA: Vodostaji Kupe do Jamničke Kiselice su u opadanju s tendencijom opadanja, u domenama od srednje niskih do srednje visokih voda. Vrh vodnog vala prošao je Jamničkom Kiselicom te su vodostaji nizvodno u porastu s tendencijom stagnacije, u domeni srednje visokih voda.

MURA I DRAVA: Vodostaji Mure su u stagnaciji s tendencijom blagog opadanja, u domeni srednje niskih voda. Vodostaji Drave do Donjeg Miholjca su u porastu s tendencijom porasta, u domeni srednje niskih i niskih voda. Nizvodno su vodostaji u stagnaciji s tendencijom porasta, u domeni niskih voda.
 
DUNAV: Vodostaji su u stagnaciji s tendencijom blagog opadanja, u domeni niskih i srednje niskih voda.
SAVA: Vodostaji od granice sa Slovenijom do Crnca su u opadanju s tendencijom opadanja, u domeni srednjih i srednje visokih voda. Nizvodno su vodostaji u porastu čemu će doprinijeti i sve desne pritoke. Na većini hidroloških postaja vodostaji su dosegnuli ili će tijekom današnjeg dana dosegnuti pripremno stanje obrane od poplava.

UNA: Vodostaji Une su u vrhu vodnog vala, u domeni srednje visokih voda. Opadanje vodostaja očekuje se 05. veljače u jutarnjim satima. U Hrvatskoj Kostajnici vodostaji su u pripremnom stanju obrane od poplava.
 
 
STANJE VODOSTAJA U BOSNI I HERCEGOVINI I SLOVENIJI
 
Od nadležnih tijela Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine zaprimljene su sljedeće informacije o stanju vodostaja na njihovim područjima u odnosu na prethodni Pregled situacije:
• Centar za obveščanje Republike Slovenije - stanje vodostaja na njihovom području je u opadanju i situacija se normalizira.
• Operativno-komunikacijski centar 112 Bosne i Hercegovine – i dalje je na snazi stanje prirodne nesreće na području grada Zenice te općina Busovača, Kakanj, Kiseljak i Travnik. Stanja vodostaja su u normalizaciji.
 

Priopćenja | Izvješća o stanju na terenu | Poplave