Priopćenje za javnost

Slika topvijesti/2015/travanj/Priopcenje_hasis/27_04_000.jpg

Gutanjem ovalnih paketića težine oko pet grama, drogu su unijeli u tijelo te ju tako kao putnici u zrakoplovu najprije prokrijumčarili u Italiju, a potom automobilom pokušali u Hrvatsku. Osumnjičenici su zaustavljeni i legitimirani prilikom ulaska u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bregana

Foto: MUP
 
Policijski službenici PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb (SSKOK Zagreb) proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
 
Sumnja se da su sve četiri osobe (1982., 1988., 1989., 1981.), s ciljem daljnje preprodaje hašiša, na području Kraljevine Maroko nabavili najmanje 2800 grama droge. Gutanjem ovalnih paketića težine oko pet grama, drogu su unijeli u tijelo te ju tako kao putnici u zrakoplovu najprije prokrijumčarili u Italiju, a potom automobilom pokušali u Hrvatsku. Osumnjičenici su zaustavljeni i legitimirani prilikom ulaska u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bregana.
 
Liječničkim pregledom utvrđeno je da osumnjičenici u tijelu posjeduju više stranih predmeta ispunjenih hašišem.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dovedeni su pritvorskom nadzorniku, a  Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici podnesena je kaznena prijava.


Pisane vijesti