Priopćenje za medije

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/PNUSKOK/pnuskok_267_200.png

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u suradnji s Policijskom upravom istarskom, a u koordinaciji s Uredom za su

Foto: MUP/Ilustracija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u suradnji s Policijskom upravom istarskom, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana (1976., 1947., 1962. i 1975.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela: prvoosumnjičeni (1976.) – trgovanje utjecajem i odavanje službene tajne, drugo i trećeosumnjičeni davanje mita za trgovanje utjecajem te četvrtoosumnjičeni (1975.) – pomaganje u davanju mita za trgovanje utjecajem.

Kako je prvoosumnjičeni (1976.) inače policijski službenik Policijske uprave istarske, načelnik Policijske uprave istarske donio je rješenje o udaljenju iz službe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a policija je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijela kaznenu prijavu.



Pisane vijesti