Prisila prema službenim osobama i prijetnja

Slika PU_BB/slike vijesti/uhicenik01.jpg

U petak 20. travnja navečer, u Velikom Pašijanu, u dvorištu jeden kuće, s namjerom da spriječe službene osobe u obavljanju službene radnje, 22- godišnjak, 57-godišnjakinja, 35-godišnjak, 21-godišnjak i 55-godišnjak su prema dvojici policijskih službenika uporabili fizičku silu za vrijeme kada su oni prema 37-godišnjaku primjenjivali policijsku ovlast uporabe sredstava prisile, odnosno tjelesnu snagu, a radi savladavanja njegovog otpora jer je zatečen u počinjenju prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koja službena radnja je poduzeta u cilju njegovog uhićenja.

 Foto:

U petak 20. travnja navečer, u Velikom Pašijanu, u dvorištu jeden kuće, s namjerom da spriječe službene osobe u obavljanju službene radnje, 22- godišnjak, 57-godišnjakinja, 35-godišnjak, 21-godišnjak i 55-godišnjak  su prema dvojici  policijskih službenika uporabili fizičku silu za vrijeme kada su oni prema 37-godišnjaku primjenjivali policijsku ovlast uporabe sredstava prisile, odnosno tjelesnu snagu, a radi savladavanja njegovog otpora jer je zatečen u počinjenju prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koja službena radnja je poduzeta u cilju njegovog uhićenja.  

Navedena petorka je hvatanjem za ruke i odoru fizičkom silom odvlačili i odgurivali policijske službenike od 37-godišnjaka, kojeg su u to vrijeme policijski službenici držali za obje ruke, nakon čega se 37-godišnjak u jednom trenutku oslobodio te je rukom nekoliko puta udario jednog od policijskih  službenika. Na ovaj način su svi navedeni  zajedno spriječili policijske službenike da izvrše uhićenje 37-godišnjaka, jer su nakon toga policijski službenici morali odustali od daljnjeg postupanja i zatražili pomoć drugih policijskih službenika.

37- godišnjak je ozbiljnom  prijetnjom smrću počinio  i kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavak 3. u vezi stavka 2. Kaznenog zakona na štetu policijskih službenika, na način da je nakon počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi, za vrijeme dok isti nisu primjenjivali policijske ovlasti, sa sjekirom prijetio policijskim službenicima da će ih ubiti.

Vezano uz naprijed navedeno na mjestu događaja izvršen je očevid te su, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Prisile prema službenoj osobi,  uhićeni svi počinitelji radi provođenja kriminalističkog istraživanja, nakon kojeg  protiv istih slijedi podnošenje kaznene prijave.

 Također, protiv 37-godišnjak, 22-godišnjak i 55-godišnjaka te jednog 39-godišnjak slijedi podnošenje optužnog prijedloga prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira,  jer su vrijeđali i omalovažavali policijske službenike tijekom postupanja prema njima.  



Pisane vijesti