Projekt: „Podizanje razine osposobljenosti Protueksplozijske službe kroz specijalističku obuku, radionice, seminare i razmjenu najbolje prakse - PROSPERITAS“

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/EU/eufondovi.jpg

Svrha projekta je podizanje razine osposobljenosti policijskih službenika protueksplozijske zaštite u području zaštite javnih prostora i kritične infrastrukture od terorističkih napada te pronalaženje odgovora na novi „modus operandi“ napada KBRN-E sredstvima kroz specijalističku obuku, radionice, seminare i razmjenu najbolje prakse

FOTO: ilustracija

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije je 16. svibnja 2024. godine donijela Odluku o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta "Podizanje razine osposobljenosti Protueksplozijske službe kroz specijalističku obuku, radionice, seminare i razmjenu najbolje prakse - PROSPERITAS" u okviru Fonda za unutarnju sigurnost.

Svrha ovoga Projekta je podizanje razine osposobljenosti policijskih službenika protueksplozijske zaštite u području zaštite javnih prostora i kritične infrastrukture od terorističkih napada te pronalaženju odgovora na novi „modus operandi“ napada KBRN-E sredstvima kroz specijalističku obuku, radionice i seminare koje će se organizirati u Republici Hrvatskoj i državama članicama Europske unije te razmjenu najbolje prakse (prisustvovanje na međunarodnim simpozijima).

Nositelj projekta je Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Uprava za javni red i sigurnost, Protueksplozijska služba, a korisnici su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu u Upravi za javni red i sigurnost tj. Protueksplozijskoj službi i njezinim regionalnim protueksplozijskim jedinicama Zagreb, Split, Rijeka i Osijek. Projektom je u periodu od 2024. do 2027. godine predviđeno provođenje ukupno 18 obuka, radionica i seminara u zemlji i inozemstvu za ukupno 71 polaznika.

Projekt će trajati 45 mjeseci, njegov ukupni predviđeni proračun je 140.000,00 € s PDV-om, postotak EU sufinanciranja je 75% ili 105.000,00 € s PDV-om, dok je postotak RH sufinanciranja 25% i iznosi 35.000,00 € s PDV-om.

Pisane vijesti | Projekti | Vanjski i europski poslovi