Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom u Rijeci

Slika PU_PG/PROMET/MOT-NES-2.jpg

Jučer se na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo 13 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško, a dvije lakše ozlijeđene....

FOTO:Ilustracija

Jučer se na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo 13  prometnih nesreća u kojima su četiri  osobe teško, a dvije lakše ozlijeđene.

U nesreći koja se dogodila jutros oko 5.45 sati na Tibljaškoj cesti u Rijeci, nažalost je smrtno stradala 25-godišnja hrvatska državljanka. Ona je upravljajući osobnim vozilom marke „Fiat Uno“, riječkih registarskih oznaka, izgubila nadzor nad vozilom te prešavši na suprotnu stranu kolnika udarila u teretno vozilo marke „Mercedes“, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je iz smjera Viškova upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Promet je navedenom dionicom ceste bio u prekidu zbog provođenja očevida do 8. 40 sati te se preusmjeravao na obilazne pravce.

Sinoć je u nesreći koja se dogodila oko 18.20 sati na području Gornjeg Jelenja teško ozlijeđeno dvoje slovenskih državljana, starosti 27 i 28 godina.  Prometna nesreća se dogodila kada je 28-godišnji vozač motocikla marke “Kawasaki“ prilikom izbjegavanja udara u drugo vozilo izgubio nadzor nad motociklom te zajedno s njim i putnicom pao na tlo. Teško ozlijeđen u prometnoj nesreći je i 23- godišnji biciklist u mjestu Tribalj kod Crikvenice. Nesreća se dogodila jutros oko 5. 50 sati  kada je vozač izgubivši nadzor nad biciklom prešao izvan kolnika i pao na betonski podest.  Zbog pružanja liječničke pomoći prevezen je u KBC Rijeka.

Osim prometnih nesreća, jučer je u prometu evidentirano i počinjenje 149 prekršaja u prometu od kojih je najveći broj prekoračenja brzine i to 44 prekršaja, zatim šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i zaštitne kacige te pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.



Pisane vijesti