Prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u Novom Zagrebu

Jučer, 2. studenog u 7.25 sati u Novom Zagrebu, 38-godišnji mađarski državljanin,teretnim automobilom marke MANmađarskih nacionalnih oznaka kretao se prometnom trakom za ravno i lijevo sjevernim kolnikom Avenije Dubrovnik u smjeru zapada. Dolaskom do stupa javne rasvjete (u ravnini Meštrovićevog trga), zbog neprilagođene brzine, nije se mogao pravovremeno zaustaviti te je prednjim desnim dijelom vozila naletio na 77-godišnju pješakinjukoja je prelazila sjeverni kolnik Avenije u smjeru juga dolazeći vozaču s desne strane. Pješakinja je na mjestu smrtno stradala.  

Jučer, 2. studenog u 7.25 sati u Novom Zagrebu, 38-godišnji mađarski državljanin, teretnim automobilom marke MAN mađarskih nacionalnih oznaka kretao se prometnom trakom za ravno i lijevo sjevernim kolnikom Avenije Dubrovnik u smjeru zapada. Dolaskom do stupa javne rasvjete (u ravnini Meštrovićevog trga), zbog neprilagođene brzine, nije se mogao pravovremeno zaustaviti te je prednjim desnim dijelom vozila naletio na 77-godišnju pješakinju koja je prelazila sjeverni kolnik Avenije u smjeru juga dolazeći vozaču s desne strane. Pješakinja je na mjestu smrtno stradala.

U ponedjeljak, 2. studenog u 9.35 sati u Novom Zagrebu, Gornjostupnička, 46-godišnji vozač automobila marke Hyundai Tucson zagrebačkih registracijskih oznaka, kretao se sjevernom kolničkom trakom državne ceste D1 u smjeru jugozapada. Dolaskom zapadnije od ulice Selište, prešao je na južnu kolničku traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera, gdje je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na prednji lijevi dio teretnog automobila marke Mercedes Actros zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 43-godišnjak. Vozač osobnog automobila smrtno je stradao, a zbog obavljanja očevida, promet državnom cestom D1 bio je obustavljen od 9.35 do 12.20 sati.



Pisane vijesti